Pica kroz vekove: Od Napulja do 'allo-allo'
Pica, jedno od najomiljenijih jela na svetu, ima bogatu istoriju koja počinje u 18. veku u Napulju. Tada je pica bila jednostavno jelo za radničku klasu – tanak hleb prekriven povrćem i začinima. Pica kakvu danas poznajemo postepeno je nastajala kroz vreme, sa pojavom paradajza i mozzarelle.

Pica Margarita: Kraljevski trenutak u istoriji pice
1899. godine pica Margarita postaje simbol Italije, kada ju je kraljica Margherita od Savoye probala i zaljubila se u jednostavan, ali savršen spoj sastojaka. Pica sa paradajzom, mozzarellom i bosiljkom od tada nosi njeno ime, postajući najpoznatija pizza na svetu, koja je sa sobom donela romantičnu simboliku italijanskih boja.
Globalizacija pice: Kako je pica osvojila svet
Nakon što je postala popularna u Italiji, pica je počela osvajati svet. U Sjedinjenim Američkim Državama, posebno u New Yorku, pica je postala brza hrana koja je ušla u svakodnevni život, a u različitim delovima sveta stvorene su brojne varijante. U Japanu, pica je obogaćena majonezom, dok Australija donosi voćne prelive – svaka kultura dala je svoj pečat ovom univerzalnom jelu.

Pica u 'allo-allo' stilu: Francuski šarm u svakoj krišci
U piceriji "allo-allo" pica je više od hrane – to je pravo kulinarsko iskustvo. Spajamo italijansku tradiciju s francuskim šarmom, dodajući jedinstvene kombinacije sastojaka koje svakom zalogaju donose dašak sofisticiranosti. Dok istražujete naš meni, otkrićete da je pica kod nas više od običnog jela – ona je putovanje kroz istoriju ukusa i tradicija.
"allo allo" na Vračaru
Na ovom šarmantnom mestu, smeštena je i naša picerija "allo-allo". Inspirisana kultnom serijom, ona savršeno oslikava duh Vračara – spoj tradicije, autentičnosti i humora. Nakon šetnje i istraživanja svih lepota ovog kraja, svratite kod nas na picu i osveženje.
Naša picerija je mesto gde možete uživati u autentičnim ukusima dok se opuštate u toploj atmosferi!